Kurser

Jaktlydnad våren 2019

Jaktlydnad

Jaktlydnad

Här lägger vi grunden till en lydig hund och arbetar bland annat med moment som fritt följ, stadga, inkallning, stanna kvar, kontakt, linförighet, hantering och passivitetsträning. Kursen anpassas efter deltagarna men fokus ligger på ett gott samarbete mellan hund och förare, med andra ord blir koppel förhållandevis snabbt en onödig detalj. Vi arbetar även med grunderna i apportering.

I teoridelen ingår förutom teorin till de moment vi kör under kursen, bland annat lektioner om ledarskap, hundens signaler och kroppsspråk, lagstiftning och aktiveringstips.

Kursen omfattar sju tillfällen om vardera två timmar

Tid: onsdagar kl. 18:00-20:00
Kursstart: 3 apri 2019
Plats: Yngsjö och Friseboda


 Viltspår grundkurs (anlagsklass) våren 2019

 

Viltspår

Viltspår

Kursen innehåller allt från grunderna i spårarbete, både för hund och förare, till hur man lägger spår och hur ett anlagsprov går till. Även här blandar vi teori och praktik, men tyngdpunkten ligger givetvis på praktik. Kursledarna lägger samtliga spår. Som avslutning genomför vi viltspårprov för auktoriserad domare.

Målsättningen är givetvis att alla skall få godkänt på provet! Viltspårkursen lämpar sig för hundar från ca nio månader och omfattar totalt sju tillfällen på vardera 2 – 4 timmar.

Tid: söndagar 10:00 – ca.13:00
Kursstart: 3 mars 2019
Plats: Yngsjö och Friseboda


 Viltspår fortsättning (öppenklass) våren 2019

Fortsättningskurs viltspår för ekipage som avlagt viltspårprov i anlagsklass med godkänt resultat.

Viltspår

Viltspår

Vi arbetar vidare med spårarbetet, både för hund och för förare – fast på en betydligt svårare nivå! Under kursens gång blandar vi teori och praktik, men självklart ligger tyngdpunkten på praktik. Vi har teorigenomgångar vid varje kurstillfälle och som avslutning genomför vi officiellt viltspårprov i öppenklass för auktoriserad domare.

Den här kursen är en riktig utmaning för dig som har kommit en bit i ditt spårarbete med din hund!

Tid: lördagar 9:00 – ca.13:00
Kursstart: söndagar med start 9 mars 2019 samt lördagar med start 4 maj
Plats: Yngsjö och Friseboda


 Apporteringskurs våren 2019

Apportering

Apportering

Att ha tillgång till en duktig apportör är nödvändigt inom många jaktformer, men apportering kan också vara en trevlig aktivitet för dig och din hund även utanför jaktsäsongen. Här lägger vi grunden till en säker apportör och arbetar bland annat med moment som stadga i skottet, avlämningar, kontakt, hantering, passivitet, dirigeringar och markeringar. Kursen anpassas efter deltagarna men fokus ligger på ett gott samarbete mellan hund och förare.

Kursen omfattar sex tillfällen i varierande miljöer om vardera två timmar.

 

Tid: onsdagar kl. 18:00-20:00
Kursstart: 16/5 (torsdag) alla andra tillfällen på onsdagar och avslutning 19/6.
Plats: Yngsjö, Friseboda samt Degeberga


 Privatlektion

Våra privatlektioner handlar om allt från motivering och kommunikation, till hjälp med något

specifikt problem som ni har stött på i er träning. Det kan också vara så att ditt yrkesliv inte ger utrymme för att boka upp en bestämd dag i veckan, då kan privatlektioner vara ett bra alternativ.

Precision

Precision

Den första lektionen ses vi hemma hos oss för att i lugnt och ro över en kopp kaffe, prata igenom vad det är ni behöver hjälp med. Då lägger vi även upp ett mål med träningen, eftersom vi tycker att det är viktigt med målbilder. Oftast avslutar vi första lektionen med att gå ut och köra några korta övningar, så att vi kan se hur samspelet er emellan fungerar. Det bästa med privatlektioner för dig som hundförare, är att vi då har möjlighet att bara ägna oss åt dig och din hund. Behöver vi ”störning” för hunden längre fram i träningen, hjälper våra egna hundar väldigt gärna till med detta…

Privatlektioner lämpar sig för hundar i alla åldrar och brukar vara mellan 1 – 1,5 timme.

Comments 1

  1. Pingback: Kurstiderna utlagda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *