Kurser

 

Jaktlydnad våren 2019

Jaktlydnad

Jaktlydnad

Här lägger vi grunden till en lydig hund och arbetar bland annat med moment som fritt följ, stadga, inkallning, stanna kvar, kontakt, linförighet, hantering och passivitetsträning. Kursen anpassas efter deltagarna men fokus ligger på ett gott samarbete mellan hund och förare, med andra ord blir koppel förhållandevis snabbt en onödig detalj. Vi arbetar även med grunderna i apportering.

I teoridelen ingår förutom teorin till de moment vi kör under kursen, bland annat lektioner om ledarskap, hundens signaler och kroppsspråk, lagstiftning och aktiveringstips.

 

Tid: onsdagar kl. 18:00-20:00
Kursstart: 3 apri 2019
Avslutning: 15 maj
Plats: Yngsjö och Friseboda


 Viltspår grundkurs (anlagsklass) våren 2019

 

Viltspår

Viltspår

Kursen innehåller allt från grunderna i spårarbete, både för hund och förare, till hur man lägger spår och hur ett anlagsprov går till.

Även i våra spårkurser blandar vi teori och praktik, men tyngdpunkten ligger givetvis på praktik, eftersom de flesta hundar har en naturlig förmågan att spåra lägger vi extra mycket fokus på hundförarna och hur de bäst ”läser” sin hund. Men för att bli en riktigt duktig hundförare i spårarbetet krävs det erfarenhet av hur mer än en hund spårar, därför ingår det i kursen att man som kursdeltagare följer med ut i de andra ekipagens spår.

Bra att veta: 
– Instruktörerna lägger samtliga spår.
– Som avslutning genomför vi viltspårprov för auktoriserad domare och målsättningen är givetvis att alla skall få godkänt på provet! Resultatet räknas som ”officiell” merit och kommer därför att registreras hos SKK – oavsett om du har en registrerad hund eller inte.
– Viltspårkursen lämpar sig för hundar från ca nio månader och omfattar totalt sju tillfällen på vardera 2 – 4 timmar.
– I år erbjuder vi en kursstart i mars och ytterligare en kursstart i maj. För den som gärna vill meritera sin hund även i öppenklass, men som har blivit antagen till Anlagsklass I,  kommer vi att till hösten erbjuda en kurs enbart för de hundar som blivit godkända i Anlagskurs II.

Anlagsklass I

Tid: söndagar 10:00 – ca.13:00
Kursstart: 3 mars 2019 (OBS! Uppehåll 17 mars pga andra engagemang i Svenska Jägareförbundet)
Avslutningsprov: 28 april
Plats: Yngsjö och Friseboda

 

Anlagsklass II

Tid: söndagar 10:00 – ca.13:00
Kursstart: 5 maj 2019 (OBS! Uppehåll 19 maj pga andra engagemang i Svenska Jägareförbundet)
Avslutningsprov: 30 juni
Plats: Yngsjö och Friseboda


 Viltspår fortsättning (öppenklass) våren 2019

Fortsättningskurs viltspår för ekipage som avlagt viltspårprov i anlagsklass med godkänt resultat.

Viltspår

Viltspår

Vi arbetar vidare med spårarbetet, både för hund och för förare – fast på en betydligt svårare nivå! Under kursens gång blandar vi teori och praktik, men självklart ligger tyngdpunkten på praktik.

Vi har längre teorigenomgångar vid varje kurstillfälle och som avslutning genomför vi officiellt viltspårprov i öppenklass för auktoriserad domare.

Den här kursen är en riktig utmaning för dig som har kommit en bit i ditt spårarbete med din hund!

Bra att veta: 
– Instruktörerna lägger samtliga spår även i denna kurs.
– Som avslutning genomför vi viltspårprov för auktoriserad domare och målsättningen är givetvis att alla skall få godkänt på provet! Resultatet räknas som ”officiell” merit och kommer därför att registreras hos SKK – oavsett om du har en registrerad hund eller inte.
– Viltspårkursen lämpar sig för hundar som är godkända i anlagsklass och omfattar totalt sju tillfällen på vardera 2 – 5 timmar.
– I år erbjuder vi en kursstart i mars och ytterligare en kursstart i maj. 

Öppenklass I

Tid: lördagar 9:00 – ca.13:00
Kursstart: 9 mars 2019 (OBS! Uppehåll 18 mars pga andra engagemang i Svenska Jägareförbundet)
Avslutningsprov: 27 april
Plats: Yngsjö och Friseboda

 

Öppenklass II

Tid: lördagar 9:00 – ca.13:00
Kursstart: 4 maj 2019 
Avslutningsprov: 15 juni
Plats: Yngsjö och Friseboda


 Apporteringskurs våren 2019

Apportering

Apportering

Att ha tillgång till en duktig apportör är nödvändigt inom många jaktformer, men apportering kan också vara en trevlig aktivitet för dig och din hund även utanför jaktsäsongen. Här lägger vi grunden till en säker apportör och arbetar bland annat med moment som stadga i skottet, avlämningar, kontakt, hantering, passivitet, dirigeringar och markeringar. Kursen anpassas efter deltagarna men fokus ligger på ett gott samarbete mellan hund och förare.

Kursen omfattar sex tillfällen i varierande miljöer om vardera två timmar.

 

Tid: onsdagar kl. 18:00-20:00
Kursstart: 16/5 (torsdag) alla andra tillfällen på onsdagar och avslutning 19/6.
Plats: Yngsjö, Friseboda samt Degeberga


 Privatlektion

Våra privatlektioner handlar om allt från motivering och kommunikation, till hjälp med något

specifikt problem som ni har stött på i er träning. Det kan också vara så att ditt yrkesliv inte ger utrymme för att boka upp en bestämd dag i veckan, då kan privatlektioner vara ett bra alternativ.

Precision

Precision

Den första lektionen ses vi hemma hos oss för att i lugnt och ro över en kopp kaffe, prata igenom vad det är ni behöver hjälp med. Då lägger vi även upp ett mål med träningen, eftersom vi tycker att det är viktigt med målbilder. Oftast avslutar vi första lektionen med att gå ut och köra några korta övningar, så att vi kan se hur samspelet er emellan fungerar. Det bästa med privatlektioner för dig som hundförare, är att vi då har möjlighet att bara ägna oss åt dig och din hund. Behöver vi ”störning” för hunden längre fram i träningen, hjälper våra egna hundar väldigt gärna till med detta…

Privatlektioner lämpar sig för hundar i alla åldrar och brukar vara mellan 1 – 1,5 timme.

Comments 1

  1. Pingback: Kurstiderna utlagda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *