Kontakt i kubik

Image
Samling

Samling

I tisdags var det tid för jaktlydnadskursen igen och hjälp vilken utvecklingskurva ekipagen har gjort!! Vi är bara på tredje träffen och under kvällen körde samtliga ekipage utan koppel, visst det blir stundtals lite ”livligt” men det är helt underbart att se hur duktiga alla är! 

Lite extra roligt är det ju eftersom vi vid första träffen meddelade att snart skulle vi köra enbart utan koppel och de miner med tillhörande sneda leenden vi fick till svar då nu har bytts mot en hel radda med otroligt breda och lyckliga miner.

Ni kan ju själv tänka er tolv ystra jakthundar med mycket spring i benen, några med något mer spring än vissa andra…  😎

Helt plötsligt håller de sig till sin husse eller matte, utan några större utflykter medan vi kastar med köttbullar, tennisbollar, dummies, krälar runt på marken medan vi pipande lockar på dem! Vi avfyrar skott under parkeringsmomentet i grupp, vi gör inkallningar över en ruta full med mosade köttbullar som bara doftar helt oemotståndligt ljuvligt om man är wachtel och för bollfanatiker serverar vi naturligtvis ett regn av tennisbollar under inkallningen… Vilket naturligtvis är oooooerhört uppskattat av förarna… Hehe. (Eller hur Håkan?) Och vad tror ni hundarna gör? JO! De väljer – ok då, för det allra mesta – att avstå från frestelserna och tar istället sikte på husse eller matte! De i sin tur, ser till att inte curla sina hundar utan låter hundarna själva ta ansvar och är otroligt duktiga på att ”hissa eller dissa” i rätt ögonblick!

Kursen är inte ens igenom hälften av träffarna så vi är så otroligt spända på hur den här gruppen kommer att utvecklas framöver. Tror faktiskt att det får bli någon form av uppvisning av något slag…  😀

Sandra har återigen varit behjälplig inte bara med bollkastning utan även fotografering, så håll till godo kära vänner!

Och ni noterar vädret – eller hur??  🙂

Linn

16 april, 2014

Från Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 months ago
Paulsson & Co
Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar

Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ligger mycket hård hemmaträning bakom😎

Stort tack till er! Ni är otroligt kunniga, positiva och uppmuntrande instruktörer som gör det möjligt 😊🤗

Load more