Solig premiär för lydnadskursen

Image
Solskensgaranti

Solskensgaranti

När anmälningarna börjar strömma in till kurserna är det alltid lite intressant att se vad det blir för blandning av hundar denna gång. Jag menar, även om vi prioriterar jakthundarna och bara tar in andra raser i mån av plats så brukar det ju ändå bli en salig blandning av raser! Torsdagen den 3 april hade vi premiär för lydnadskursen och tolv förväntansfulla ekipage slöt upp vid samlingsplatsen.

I vanlig ordning presenterade vi förbundets filosofi och hur vi har tänkt oss att lägga upp kursen, efter det fick deltagarna presentera sig själva och framförallt berätta om sina mål. För oss är det oerhört viktigt att veta just vad de olika ekipagen har för mål med sin träning, så att vi kan anpassa kursen eftersom detta på något sätt blir ”individuell träning i grupp”… Efter varje tillfälle diskuterar ju vi instruktörer samtliga ekipages insatser under kvällen och så försöker vi lägga upp en strategi inför nästkommande gång. Det blir en hel del tid för oss instruktörer men vi tror stenhårt på att det är just detta som gör att vi får sådan fantastisk utvecklingskurva på samtliga ekipage! Vi pratade också mycket om vikten av både anpassad korrigering och anpassat beröm för bästa möjliga effekt, vilket ledde till en härlig diskussion kring förstärkningar. Kul med engagerade förare som funderat kring sin träning!  😀

Naturligtvis hann vi även med lite ”riktig” träning, för hur det än är så tror jag nog att det är ut på gräsplanen man vill tillsammans med sin hund – gärna så fort som möjligt!  Första gången blir oftast mest ett tillfälle för oss att se hur ekipagen fungerar tillsammans och en bra möjlighet för oss att lära känna både hundar och förare. Och det skall jag säga, det här kommer att bli en jätterolig kurs med tanke på den nivå som ekipagen höll redan denna första gång!

Lite bilder har vår söta lilla jaktkurselev Sandra i vanlig ordning hunnit med att ta på oss alla så håll tillgodo!

Linn

15 april, 2014

Från Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 months ago
Paulsson & Co
Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar

Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ligger mycket hård hemmaträning bakom😎

Stort tack till er! Ni är otroligt kunniga, positiva och uppmuntrande instruktörer som gör det möjligt 😊🤗

Load more