Andra slutprovet för spårkurserna

Image
Nu bär det iväg

Nu bär det iväg

Äntligen söndag och för andra dagen i rad var det nu spårkursavslutning. Denna gången var det anlagsklasskursen som stod på tur och även om morgonen började tidigt för spårläggarna, så var  spår, hundar, domare och förare redo vid samlingen klockan 9. Håkan hade förberett lottningen av spåren på ett (som vanligt) föredömligt sätt och när startnumren fördelades var det verkligen spänning i luften…

Om öppenklassgänget från gårdagen var lite spända inför proven, så märktes det än tydligare att idag var det första gången man gick prov. En viss anspänning hade infunnit sig om man så säger. 😀

Djup koncentration

Benny i djup koncentration

20150426-Spårkursavslutning Anlk-010

David är ”ganska” nöjd med att snobben hittat klöven

Vädrets makter var med oss även denna dag och förhållandena var mycket bra efter en natt med regn fick hundarna gå i 13° temperatur och det syntes tydligt att de gillade förutsättningarna. Många gick klockrena spår och av dagens åtta spår landade inte mindre än sju stycken på en spårtid kring 15 minuter!

Alltid lika uppskattat efter spåren

Alltid lika uppskattat efter spåren

Något som var oerhört glädjande var att det var svindlande nära att alla blev godkända även denna dag! Ett enda ekipage var inte alls i form för dagen, men känner jag föraren rätt så är revanschen inte långt borta. Vi kunde dock glädjas med de sju ekipage som fick sina hundar godkända i anlagsklass och nu kan göra sig redo för öppenklassens utmaningar.

Även denna dag hade vi turen att lyckas lura hit domarna Benny Persson och Åke Hjelm och vi fick ett da capo på gårdagens förnäma dommarinsats. Lugnt och metodiskt fick deltagarna sina spår genomgångna, protokollen utdelade och ett och annat tips från spårrävarna skickades även med i bagaget.

Nu är det en hel veckas vila till nästa spårkurs drar igång. Man kan väl säga att förväntningarna på att även denna grupp för sina hundar till fina resultat är höga hos både Jonas & Håkan. 🙂

Här nedan bjuder vi på ytterligare lite bilder från dagen. Men först den obligatoriska gruppbilden på ett gäng go’a ekipage! Stort tack till alla som orkar med oss sju veckor i rad… 😀

Och tack till Mathilda som styrde upp den traditionsenliga korvgrillningen!

Anlagsklass 2015

Anlagsklass 2015

 

 

 

 

 

 

Jonas

26 april, 2015

Från Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 months ago
Paulsson & Co
Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar

Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ligger mycket hård hemmaträning bakom😎

Stort tack till er! Ni är otroligt kunniga, positiva och uppmuntrande instruktörer som gör det möjligt 😊🤗

Load more