Första slutprovet för spårkurserna

Image
20150425-Spårkursavslutning Ökl-018

Eftersnack

Idag var det dags för slutprov med första gruppen öppenklasshundar, en lagom liten grupp med fem trevliga ekipage som mangrant slöt upp i spårskogen klockan 09:00 i morse. Självklart är det alltid en viss spänning i luften och det var mer än en förare som såg lite smått sammanbiten ut inför dagens uppgift. Vi brukar tjata om att det är hundarna som gör det största jobbet, vilket ju känns en smula naturligt eftersom det är få människor som med hjälp av luktsinnet kan ta sig igenom de där spåren vi lägger…  😀 

Men samtidigt får vi inte glömma att det faktiskt är ekipagen som tar sig igenom spåren tillsammans, förarnas uppgift är ju att stötta hundarna i spårarbetet vilket är minst lika viktigt som att sniffa sig fram!

Kelly i återgångsvinkeln

Kelly i återgångsvinkeln

Dagens inbjudna domare var Benny Persson från Heingetorp och Åke Hjelm från Vinslöv, två väldigt trevliga och rättvisa domare som dessutom med sitt lugn hjälper våra ekipage att bibehålla lugnet. För det kan vi ju inte komma ifrån, att man är naturligtvis nervös inför ett slutprov och det betyder så otroligt mycket att domarna är trevliga och tar sig tid att ge ekipagen lite ”feel-good-känsla” innan start. Precis på samma sätt som att det betyder väldigt mycket för ekipagen att efter genomfört spårarbete få en sansad genomgång av spåret presenterad för sig, kanske kryddad med lite konkreta tips från dessa erfarna herrar.

Trolla och Bertil på väg mot ett 1:a pris

Trolla och Bertil på väg mot ett 1:a pris

Hursomhelst så är vi jätteglada och stolta över att samtliga fem ekipage lyckades behålla lugnet och gå till pris! Stort grattis till Anders, Annika, Bertil, Betina och Johnny! Fyra 1:a-pris och ett 3:e är ju inte illa!! Dessutom blev två av hundarna idag Vilstspårchampion! Så himla roligt!!

En som absolut måste känna sig lite extra nöjd är vår medinstruktör Håkan som idag avslutat sin första kurs tillsammans med oss och det måste man väl ändå säga att det verkligen var med flaggan i topp!! Håkan har tidigare gått ett antal kurser hos oss med sin springer spaniel Willie så vi visste i och för sig att han är riktigt duktig med folk och fä. I fjol ställde han dessutom upp i Jägareförbundet Skånes Eftersöksmästerskap tillsammans med sin son Tim – och vann! Vi hoppas nu att han ser till att vi drillar fram en kommande vinnare…  😀

Självklart blev det korvgrillning

Självklart blev det korvgrillning

Ökl #1 - 2015

Ökl #1 – 2015

Linn

25 april, 2015

Från Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 months ago
Paulsson & Co
Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar

Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ligger mycket hård hemmaträning bakom😎

Stort tack till er! Ni är otroligt kunniga, positiva och uppmuntrande instruktörer som gör det möjligt 😊🤗

Load more