Efter att ha engagerat oss helhjärtat i våra egna hundar under flera år, började vi fundera på att kanske också börja träna andra hundar och deras förare. En spännande och utmanande fortsättning helt enkelt.

Sommarmys

Sommarmys

Vi gick inte längre än till oss själva och hur vi fungerar. För att en instruktör skall få trovärdighet i våra ögon behöver han eller hon uppfylla två saker. För det första vill vi att instruktören själv har en väl genomarbetad hund som han eller hon kan använda som visningsobjekt. För det andra känns det tryggt om instruktören har utbildat sig till just instruktör, hos någon av de större och etablerade organisationerna som finns idag. Eller om instruktören på annat sätt visat att han eller hon verkligen behärskar konsten.

Så, för oss var det väldigt enkelt. För att kunna känna oss trovärdiga kände vi att vi ville uppfylla de här kraven. Det tycker vi att vi gör nu.Våra hundar är väl genomarbetade och, för det allra mesta, gör de med glädje det vi ber dem om. Går du kurs hos oss får du ibland låna någon av våra hundar för att känna hur det känns att arbeta med en hund som behärskar det moment, som du just då tränar med din egen hund. Målbilder är viktiga i vår träning.

När det kommer till utbildning har vi utbildat oss till Jakthundsinstruktörer i Jägareförbundet och även gått instruktörskurs hos en duktig man vid namn Anders Landin. Även utbildningen av våra

Fältprov

Fältprov

rottweilers till Tjänstehundar i Flygvapnet har gett oss mycket erfarenhet.

Man brukar säga att hundar blir jaktkloka av att jaga och för oss fungerar det också på andra hållet. Vi blir jakthundskloka av att jaga tillsammans med våra hundar. Men vi tror inte för den sakens skull att vi är fullärda och vi är alltid beredda att revidera våra åsikter, om någon klok person skulle komma med ett bättre tänk.

Vi tror på känsla och kunskap. Ledarskap och samarbete. Men vi tar inte till oss fler ekipage än vi känner att vi har tid med, just därför att vi vill engagera oss helhjärtat i det vi gör. Det man tycker är stimulerande och roligt – det gör man bra. Alltså kan det hända att vi inte har tid med dig och din hund precis när du så gärna vill, men då kan du antingen skriva upp dig på vår lista eller så kan vi rekommendera någon annan duktig instruktör.

Det betyder också att vi kräver av dig att du engagerar dig helhjärtat i träningen tillsammans med din hund, är du inte beredd att ställa upp på det kanske det är bättre att du vänder dig till någon annan instruktör.

Du är välkommen att höra av dig oavsett vilken ras du har, men vi inriktar oss i första hand på jakthundar och dressyr som hjälper dig att få en hund som fungerar bättre i olika jaktsituationer – helt enkelt genom att den blivit lydigare. Eftersom vi själva brinner för jakten över stående

Assistenterna

Assistenterna

fågelhundar jobbar vi särskilt med de moment som krävs av en sådan hund, då tänker vi framförallt på fågelträning men också eftersöksmomenten med till exempel apportering och spår.

Vi erbjuder träning i grupp och tar emot ekipage för enskild träning, tycker du att det låter intressant får du gärna höra av dig till oss så berättar vi mer.

Kontakt

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *