Jaktlydnadskursens tredje träff!

Vilket gäng!
Vilket gäng!

Vilket gäng!

Det måste ju sägas att sällan har vi haft en så motiverad och taggad grupp som vi har i jaktlydnadskursen i år! Vilken grupp alltså och med tanke på den härliga fördelning av olika typer av jakthundar så känns det om möjligt ännu roligare. Vi har allt från labbar och vorsteh till blandningar med stövare och lite annat smått och gott i…

Eftersom det reeeeeedan var gång nummer tre så var det dags att lägga undan alla koppel, något vi flaggade för redan första gången att så skulle ske… Kan meddela att det var några av förarna som då såg en aning skeptiska ut och det levererades ett antal sneda leenden, innan alla insåg att vi faktiskt menade allvar.  Övning att träna på hemma till detta tillfälle var nämligen parkering i lugn och ro där hemma… 😀

Hursomhelst, när det väl var dags för lite enklare parkringsövningar i grupp under kvällen kan jag meddela att samtliga ekipage briljerade med sin stadga! De som gått kurs hos oss vet ju att vi älskar att komma med rejäla störningar under övningarna, givetvis anpassade efter individen – det ska ju vara så att det preciiiiiiiiiiis är på gränsen så att alla får en riktig utmaning. Det kastades med bollar, sprang lösa hundar och gjordes inkallningar till höger och vänster men de parkerade hundarna satt där de satt… Så fantastiskt kul att se!

Under kvällen passade vi också på att tala om grunderna i apportering, så att de som vill kan börja köra på det hemma i lugn och ro. Det är ju inte direkt ett moment som passar att lära in i grupp tycker vi, därför gick vi igenom grunderna i hålla-bära-gripa-hämta denna gång. Vi hade även besök av en ”gammal” kursare, nämligen Martin som är stolt husse till ett riktigt trevligt strävhår vid namn Rost. Jag tror att Martin hade tänkt sig en lugn kväll där han kunde betrakta kursen på avstånd men se de planerna fick han snabbt omkullkastade för när en av hundarna fick för sig att ta ett litet ”ärevarv” i hägnet var det bland annat Martin som fick agera ”hemskt-läskig-omgivning-så-stick-till-husse-istället-där-är-det-bättre-att-vara”-person…  😀

 

Linn

15 april, 2015

Från Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 months ago
Paulsson & Co
Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar

Men alltså seriöst... Vilket positivt gäng, vilken utveckling och vilka resultat vi ser här i vår ”kom-igång-lydnads-kurs”! Önskar verkligen att jag kunde förmedla den positiva stämningen och de fantastiska framstegen som alla ekipagen har gjort! Helt magiskt! 😃

TACK till våra fantastiska kursare som verkligen förgyller våra söndagar! 🥰☀️🐶

#världensbästakursare
#hundraprocentfeelgood
#paulsson&co
#jaktlydnad
#jakthundar
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ligger mycket hård hemmaträning bakom😎

Stort tack till er! Ni är otroligt kunniga, positiva och uppmuntrande instruktörer som gör det möjligt 😊🤗

Load more