Aktuella kurser

Är du intresserad av att gå kurs tillsammans med din hund, har du kommit rätt!

Vi har utbildat hundar och deras förare i närmare 25 år, med fokus på jakthundar men även bruks- och sällskapshundar som är ute efter ett väl fungerande samspel mellan hund och förare.

Vi erbjuder kurser i lydnad och apportering med fokus på samarbete, viltspår för både nybörjare och för de som kommit lite längre – men vi brukar även kunna utmana och vidareutbilda rutinerade eftersöksekipage.

Vår målbild är glada hundar med ett väl fungerande samspel tillsammans med sin förare – det ska vara roligt att samarbeta som ekipage!

Här hittar du de kurser vi erbjuder och har du några frågor är du välkommen att höra av dig, men tänk på att anmäla dig i god tid om du är intresserad av någon kurs – eftersom platserna snabbt blir reserverade.

Är du intresserad av att gå kurs hos oss eller har några andra frågor, är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss! Lättaste sättet är antingen att maila oss på info@paulssons.nu eller via vår sida på Facebook


Kom igång – grundlydnad våren 2023

Carolines _IMG_6734

Är du sugen på att komma igång med din hund inför kommande säsong startar vi upp en liten pandemianpassad kurs i grundlydnad!

Antalet deltagare är begränsat och vi ser till att hålla avståndet även om vi är utomhus. Har man själv eller någon i hushållet förkylningssymptom stannar man hemma – och man kramar bara sin egen hund oavsett hur glad man blir över sina framsteg!

Upplägget innebär egentligen individuell träning i grupp, vilket gör att det passar såväl nybörjare som mer rutinerade ekipage. Utifrån varje enskilt ekipages förutsättningar arbetar vi framförallt med att få en god relation mellan hund och förare. I praktiken innebär det övningar som kontakt, fritt följ, inkallning, hantering, stanna kvar och linförighet.

Under kursens gång kommer vi också att tala om saker som ledarskap, kroppsspråk både hos hund och förare, hundens signaler, lagstiftning och aktiveringstips.

Anmälan via mail till info@paulssons.nu

Tid: söndagar kl. 11:00-12:00
Kursstart: februari 2023
Avslutning: mars 2023
Plats: Friseboda


Grundlydnad våren 2023

Jaktlydnad
Jaktlydnad

Här lägger vi grunden till en lydig hund och arbetar bland annat med moment som fritt följ, stadga, inkallning, stanna kvar, kontakt, linförighet, hantering och passivitetsträning. Kursen anpassas efter deltagarna men fokus ligger på ett gott samarbete mellan hund och förare, med andra ord blir koppel förhållandevis snabbt en onödig detalj. Vi arbetar även med grunderna i apportering.

Eftersom vi i första hand riktar oss till er som har en hund av jakthundsras är kursens främsta mål ett gott samarbete i ekipaget, men detta är naturligtvis något som även andra ekipage har nytta av.

I teoridelen ingår förutom teorin till de moment vi kör under kursen, bland annat lektioner om ledarskap, hundens signaler och kroppsspråk, lagstiftning och aktiveringstips.

Tid: fem onsdagar kl. 18:00-19:30
Kursstart: april 2023
Avslutning: ej fastställt
Plats: Friseboda


Prova på viltspår

Är du intresserad av viltspår, men osäker på om det kan vara en bra aktivitet för er erbjuder vi ett ”prova-på-tillfälle” där ni bland annat får gå ett kortare spår och sedan ett övergripande teoripass om vad viltspår innebär.

Bra att veta:
– Instruktörerna lägger spåret
– Kursen lämpar sig för hundar från ca sex månader
– Omfattar ett tillfällen på ca. 1 timme
– Ett bra sätt att veta om ni är redo för vidare spårkurser

Tid: vardagar eller helger enligt överenskommelse
Kursstart: valfri 
Plats: Friseboda


Viltspårkurs med flexibel start 2023

Med tanke på att det ibland kan vara svårt att binda upp sig varje helg för kurs har vi startat upp vad vi har valt att kalla flexkurs eftersom upplägget innebär bland annat individuellt planerade spårtillfällen. Blir du antagen till kursen planerar vi gemensamt upp våra träffar, utifrån vad som passar er bäst oavsett helg- eller veckodagar.

Kursen innehåller allt från grunderna i spårarbete, både för hund och förare, till hur man lägger spår och hur ett anlagsprov går till. Även här blandar vi teori och praktik, men tyngdpunkten ligger givetvis på praktik, eftersom de flesta hundar har en naturlig förmågan att spåra lägger vi extra mycket fokus på hundförarna och hur de bäst ”läser” sin hund.

Bra att veta: 
– Instruktörerna lägger samtliga spår. 
– Som avslutning genomför vi viltspårprov för auktoriserad domare och målsättningen är givetvis godkänt resultat!  
– Viltspårkursen lämpar sig för hundar från ca sju månaders ålder och antalet träffar beror på hundens mognad och utvecklingstakt, men vanligtvis fyra till sex gånger.

Tid: bokas enskilt i samråd med instruktör, både vecko- och helgdagar
Kursstart: flexibel 
Avslutningsprov: bokas i samråd med instruktör
Plats: Friseboda


Viltspår grundkurs (anlagsklass) våren 2023

Viltspår
Viltspår

Kursen innehåller allt från grunderna i spårarbete, både för hund och förare, till hur man lägger spår och hur ett anlagsprov går till.

Även i våra spårkurser blandar vi teori och praktik, men tyngdpunkten ligger givetvis på praktik, eftersom de flesta hundar har en naturlig förmågan att spåra lägger vi extra mycket fokus på hundförarna och hur de bäst ”läser” sin hund. Men för att bli en riktigt duktig hundförare i spårarbetet krävs det erfarenhet av hur mer än en hund spårar, därför ingår det i kursen att man som kursdeltagare följer med ut i de andra ekipagens spår.

Bra att veta: 
– Instruktörerna lägger samtliga spår.
– Som avslutning genomför vi viltspårprov för auktoriserad domare och målsättningen är givetvis att alla skall få godkänt på provet! Resultatet räknas som ”officiell” merit och kommer därför att registreras hos SKK – oavsett om du har en registrerad hund eller inte.
– Viltspårkursen lämpar sig för hundar från ca nio månader och omfattar totalt sex tillfällen på vardera 2 – 4 timmar.
– I år erbjuder vi en kursstart i mars, ytterligare en kursstart i maj samt eventuellt en i augusti. För den som gärna vill meritera sin hund även i öppenklass, men som har blivit antagen till Anlagsklass I,  kommer vi att till hösten erbjuda en kurs enbart för de hundar som blivit godkända i Anlagskurs II.

Anlagsklass I

Tid: söndagar 10:00 – ca. 13:00
Kursstart: mars 2023
Avslutningsprov: ej fastställt
Plats: Friseboda

Anlagsklass II

Tid: söndagar 10:00 – ca.13:00
Kursstart: maj
Avslutningsprov: ej fastställt
Plats: Friseboda


Viltspår fortsättning (öppenklass) våren 2023

Fortsättningskurs viltspår för ekipage som avlagt viltspårprov i anlagsklass med godkänt resultat.

Viltspår
Viltspår

Vi arbetar vidare med spårarbetet, både för hund och för förare – fast på en betydligt svårare nivå! Under kursens gång blandar vi teori och praktik, men självklart ligger tyngdpunkten på praktik.

Vi har längre teorigenomgångar vid varje kurstillfälle och som avslutning genomför vi officiellt viltspårprov i öppenklass för auktoriserad domare.

Den här kursen är en riktig utmaning för dig som har kommit en bit i ditt spårarbete med din hund!

Bra att veta: 
– Instruktörerna lägger samtliga spår även i denna kurs.
– Som avslutning genomför vi viltspårprov för auktoriserad domare och målsättningen är givetvis att alla skall få godkänt på provet! Resultatet räknas som ”officiell” merit och kommer därför att registreras hos SKK – oavsett om du har en registrerad hund eller inte.
– Viltspårkursen lämpar sig för hundar som är godkända i anlagsklass och omfattar totalt sex tillfällen på vardera 2 – 5 timmar.
– I år erbjuder vi en kursstart i mars och ytterligare en kursstart i maj. 

Öppenklass I

Tid: lördagar 9:00 – ca.13:00
Kursstart: mars 2023
Avslutningsprov: ej fastställt
Plats: Friseboda

Öppenklass II

Tid: lördagar 9:00 – ca.13:00
Kursstart: maj 2023
Avslutningsprov: ej fastställt
Plats: Friseboda


Apporteringskurs våren 2023

Apportering
Apportering

Att ha tillgång till en duktig apportör är nödvändigt inom många jaktformer, men apportering kan också vara en trevlig aktivitet för dig och din hund även utanför jaktsäsongen. Här lägger vi grunden till en säker apportör och arbetar bland annat med moment som stadga i skottet, avlämningar, kontakt, hantering, passivitet, dirigeringar och markeringar. Kursen anpassas efter deltagarna men fokus ligger på ett gott samarbete mellan hund och förare.

Kursen omfattar fem tillfällen i varierande miljöer om vardera två timmar.

Tid: fem onsdagar kl. 18:00-19:30
Kursstart: maj 2023
Plats: Friseboda


 Privatlektion

Våra privatlektioner handlar om allt från motivering och kommunikation, till hjälp med något specifikt problem som ni har stött på i er träning. Det kan också vara så att ditt yrkesliv inte ger utrymme för att boka upp en bestämd dag i veckan, då kan privatlektioner vara ett bra alternativ.

Precision
Precision

Det bästa med privatlektioner för dig som hundförare, är att vi då har möjlighet att bara ägna oss åt dig och din hund. Behöver vi ”störning” för hunden längre fram i träningen, hjälper våra egna hundar väldigt gärna till med detta…

Privatlektioner lämpar sig för hundar i alla åldrar och brukar vara mellan 1 – 1,5 timme.

Jonas

12 augusti, 2012

Från Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
9 months ago
Paulsson & Co
Senare än någonsin - men vem uppskattar spårkurser i snöstorm egentligen…? 😄

Nu kör vi snart igång vårens kurser! 

Viltspårkurs anlagsklass - för nybörjarhundar. 
• Start 15/5 - slutprov för auktoriserade domare 19/6
• Söndagar Kl. 9 - 12
• Totalt sex tillfällen 

Viltspårkurs öppenklass - fortsättningskurs. 
• Start 14/5 - slutprov för auktoriserade domare 18/6
• Lördagar Kl. 9 - 12
• Totalt sex tillfällen 

Lydnadskurs med fokus på samarbete 
• Start 18/5
• Onsdagar Kl. 18 -19:30
• Totalt fem tillfällen 

Om intresse finns kommer vi eventuellt att hålla ytterligare någon viltspårkurs under vardagar för er som har möjlighet till det och vill använda helgen till annat.  

Anmälan och eventuella frågor via PM eller mail till info@paulssons.nu!

Senare än någonsin - men vem uppskattar spårkurser i snöstorm egentligen…? 😄

Nu kör vi snart igång vårens kurser!

Viltspårkurs anlagsklass - för nybörjarhundar.
• Start 15/5 - slutprov för auktoriserade domare 19/6
• Söndagar Kl. 9 - 12
• Totalt sex tillfällen

Viltspårkurs öppenklass - fortsättningskurs.
• Start 14/5 - slutprov för auktoriserade domare 18/6
• Lördagar Kl. 9 - 12
• Totalt sex tillfällen

Lydnadskurs med fokus på samarbete
• Start 18/5
• Onsdagar Kl. 18 -19:30
• Totalt fem tillfällen

Om intresse finns kommer vi eventuellt att hålla ytterligare någon viltspårkurs under vardagar för er som har möjlighet till det och vill använda helgen till annat.

Anmälan och eventuella frågor via PM eller mail till info@paulssons.nu!
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Bästa viltspårskurserna 😍

Önskar jag hade ngn att gå med ; så trevligt att gå kurs hos Er 🙏😊

Hm nya hunden blir 9 mån först 15 maj och ska då gå anlag. Sen kanske ökl 👌

Sötaste ❣️🥰

Mattias Persson

View more comments

1 years ago
Paulsson & Co
Nu har vi julpyntat vår träffpunkt… Så många underbara minnen! 🥰
Hoppas ni alla har haft en underbar första advent! 😊🕯🎄 💖

Nu har vi julpyntat vår träffpunkt… Så många underbara minnen! 🥰
Hoppas ni alla har haft en underbar första advent! 😊🕯🎄 💖
... See MoreSee Less

1 years ago
Paulsson & Co
”Ska jag ha valpar om några veckor menar du…? Med världens snyggaste Bob the builder?”
 
Japp och det är vi så otroligt glada över! Tänk så underbart med valpar här hemma igen snart! 🥰

”Ska jag ha valpar om några veckor menar du…? Med världens snyggaste Bob the builder?”

Japp och det är vi så otroligt glada över! Tänk så underbart med valpar här hemma igen snart! 🥰
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Min man och jag söker efter strävhårig taxvalp. Vi har en gammeltax som har gått i pension… jakt.

Load more