Valpen Paulssons Ask och hans bravader

Image

Paulssons AskVår första kull föddes våren 2015. Med stor andakt välkomnade vi Paulssons första kull med valpar av rasen strävhårig vorsteh. Vi hade verkligen planerat länge för att just de här små krabaterna skulle få bli vårt första bidrag till denna underbara ras. Tusentals timmar av lus-läsning av stamtavlor, ändlösa diskussioner med kunniga och erfarna ”vorsteh-människor” men framförallt många timmar tillsammans med våra hundar på fälten, i skogen och i soffan…

Den där dagen som Landinarnas Nässlan och jag spenderade i valplådan kommer för alltid att finnas med i mitt hjärta. Valp, efter valp ramlade ut och lika lugn som hon var – lika fumlande och orolig kände jag mig. Goda råd var som bortblåsta och mitt enda fokus var att de skulle pipa. Pep de inte drabbades jag bäst intill av panik. Nässlans inställning var: föda valp, rengöra valp, mata valp, föda valp, rengöra valp, mata valp och så vidare… (Kan meddela att när våra egna barn kom till världen hade jag en betydligt mer avslappnad attityd till det hela. Men valpar. Nä… Där krävdes det tydligen ett visst mått av hysteri från min sida.)

Huromshelst, några timmar senare låg ett gäng underbart tjocka och pipande valpar tillsammans med sin mor i valplådan. Den lycklige barnafadern Dexter ägnade förmodligen inte många Paulssons Askmillisekunders eftertanke åt sina första valpars väl och ve, utan spenderade i vanlig ordning dagen i soffan – alternativt patrullerandes trädgården. För även han kände dock ett visst ansvar allteftersom pipandet tilltog i styrka. Pipandet intresserade för övrigt alltid honom en smula de första veckorna, ända tills han fick möta sina underverk. Där upphörde allt intresse kan jag meddela. De tuggade på hans fötter. De bet i hans svans och betedde sig i största allmänhet som valpar gör mest. Något som Dexter inte alls har förmåga att uppskatta.

Idag fick vi ett underbart bevis på att tiden går. För nu är plötsligt valparna i vår första kull helt plötsligt vuxna hundar. Nästan i alla fall.

Vår vän Martin och hans Paulssons Ask har nämligen jagat rapphöns tillsammans för första Paulssons Askgången. Den där lille brun-vite pipande korven, som kom till att döpas till Ask, har idag stått stramt för fågel, visat en hejdundrande frejdig avance och efter att ha uppvisat ett näst intill stoiskt lugn i skott och fall – villigt apporterat det fällda viltet.

Jodå. Vi är nöjda. Vi är otroligt nöjda. Vi är otroligt nöjda över att ha fött upp en sådan hund (och hans kullsyskon). Och vi är otroligt stolta över att vi har sådana fantastiska vänner som förvaltar våra valpar på ett sådant sätt att man blir helt mållös… Tack Martin! Och tack alla ni andra – men ikväll glädjer vi oss lite extra över valpen Asks bravader. 🙂

Jonas

20 oktober, 2016

Från Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 months ago
Paulsson & Co
Här är årets kurser med viltspår! 

Bra att veta:
- kurserna hålls i Friseboda söder om Yngsjö
- inga förkunskaper krävs
- passar alla hundar från ca. 7 månaders ålder
- instruktörerna lägger samtliga spår
- priset för viltspårkurserna är 3150 kr ink. moms
- kurserna faller inom ramen för friskvårdsbidrag 

Viltspårkurs Anlagsklass 1:
Kursstart 19 mars
Slutprov för auktoriserade domare 23 april 
Söndagar kl. 10-13

Viltspårkurs Öppenklass 1:
Kursstart 18 mars
Slutprov för auktoriserade domare 22 april
Lördagar kl. 9-13

Viltspårkurs Anlagsklass 2:
Kursstart 7 maj
Slutprov för auktoriserade domare 11 juni
Söndagar kl. 10-13

Viltspårkurs Öppenklass 2:
OBS! I första hand reserverad för de ekipage som går årets ”Anlagsklass 1”!
Kursstart 6 maj
Slutprov för auktoriserade domare 10 juni
Lördagar kl. 9-13

Här är årets kurser med viltspår!

Bra att veta:
- kurserna hålls i Friseboda söder om Yngsjö
- inga förkunskaper krävs
- passar alla hundar från ca. 7 månaders ålder
- instruktörerna lägger samtliga spår
- priset för viltspårkurserna är 3150 kr ink. moms
- kurserna faller inom ramen för friskvårdsbidrag

Viltspårkurs Anlagsklass 1:
Kursstart 19 mars
Slutprov för auktoriserade domare 23 april
Söndagar kl. 10-13

Viltspårkurs Öppenklass 1:
Kursstart 18 mars
Slutprov för auktoriserade domare 22 april
Lördagar kl. 9-13

Viltspårkurs Anlagsklass 2:
Kursstart 7 maj
Slutprov för auktoriserade domare 11 juni
Söndagar kl. 10-13

Viltspårkurs Öppenklass 2:
OBS! I första hand reserverad för de ekipage som går årets ”Anlagsklass 1”!
Kursstart 6 maj
Slutprov för auktoriserade domare 10 juni
Lördagar kl. 9-13
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Karin Svensson detta hade varit ngt för Juni😍👍

4 months ago
Paulsson & Co
Nu anlände boxarna till nästa omgång med jägarskole-elever och blivande jägare! Alltid lika snabb leverans dessutom!

Nu anlände boxarna till nästa omgång med jägarskole-elever och blivande jägare! Alltid lika snabb leverans dessutom! ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Kanske en kurs man skulle ta.

Har ni kurser i det med? 🙂

Load more