Nässlan

Nässlan är vår äldsta tik här hemma, en väldigt vänlig och lättdresserad dam som älskar att vara myskudde till barnen framför TV:n och helst ligger väldigt, väldigt nära – eller helst uppe på dem. Hon har redan sedan hon var liten varit väldigt mån om att vara till lags, även om hon har en stenhård vilja, rejält med motor och mycket jaktlust – vilket hon bevisat på otaliga jakter genom åren. Hon är en riktigt duktig jakthund som visar på bra följsamhet, anpassar sitt sök efter terrängen och skallar på hårvilt när hon träffar på en färsk löpa samt står stramt för tryckande vilt. Dessutom har hon en härlig vattenpassion.

Att göra saker tillsammans är verkligen Nässlans favoritsysselsättning och då spelar det henne mindre roll om det gäller lydnadsträning på gräsmattan eller en jaktdag i skogen.

Nässlan föräldrar kommer från två välrenommerade kennlar, hennes far är Pimens Rasken och hennes mor är Landinarnas Jana. Jana har en lång lista med meriter, bland annat är hon både svensk jaktchampion och svensk utställningschampion. Jana har dessutom vunnit Riksprovet som unghund och placerat sig i elitklass något år senare.

Tittar man ytterligare ett steg bakåt hittar vi Landinarnas Dagny som är en av Sveriges i särklass mest meriterade strävhåriga vorsteh. Dagny har tolv 1:a pris i elitklass, har vunnit på Riksprovet inte mindre än fyra gånger, vunnit fullbruksprov och vid tio års ålder vann hon Riksprovet på skog!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *